קיימים סוגים רבים של שערים ממגוון חומרים, משערי פלסטיק או רשת פשוטים, שער עץ בגודל ואיכות משתנה, ושערי מתכת עשויי ברזל יצוק או מכופף, או שערי אלומיניום יפים, חזקים וקלי משקל. בכל שער ניתן לשלב כמובן חומר אחד או יותר, כאשר שילובים פופולריים הם של שער כניסה וזכוכית או עץ ופלדה.
אחד מאמצעי האבטחה הנפוצים ביותר שלרוב זוכה דווקא להתעלמות הוא השער. ובאמת, אפשר לראות שערים חשמליים בכל מקום שאליו אנו הולכים, מעטרים גדרות, מותקנים בחומות ושומרים על המרחב הפרטי שלנו פרטי באמת. מעוניינים בשער לבית או לעסק? לפניכם מספר שיקולים:
החומר שממנו עשוי השער משפיע על מראהו, חוזקו, מחירו ואף משפיע על הפונקציה המרכזית שלו; אם למשל אתם מעוניינים בסגנון מסורתי, אזי שער מעץ או מברזל צבוע הוא הבחירה הנכונה. לעומת זאת, שער שכל תכליתו היא לתחום את שטח הבית או לשמש לדקורציה יכול להיות עשוי מכל חומר שהוא, גם אם אינו חסין בפני פריצה.
מידות השער גם הן משתנות, ומושפעות מסוג המחסום שבו הוא נקבע ומהסיבה שלשמה הוא הותקן. שער לחניון יהיה במידה גדולה, בעוד שער לחצר עשוי להיות מינימליסטי. כאן עליכם גם להחליט האם השער אטום או שאפשר לראות דרכו, כשער מסורג שתפקידו למנוע מאנשים להיכנס אך בהחלט ניתן לראות מה מתרחש בפנים הבית.
בנוסף, כאשר מתקינים שער ובמיוחד שערים לבית, נוחות היא דבר חשוב. כיום ניתן לרכוש שערים המחוברים למערכת אינטרקום חשמלית הנשלטת מרחוק ומאפשרת פתיחה של השער ללא מגע יד אדם, באמצעות לחצן ייעודי, מרכזיית טלפון או שלט רחוק. במקרה ואתם מעוניינים בשער שכזה, קחו בחשבון את ההוצאה הנוספת והתחזוקה שהוא ידרוש.
וטיפ צרכני לסיום: כאשר אתם רוכשים שערים אוטומטיים, מומלץ לערוך סקר שוק מעמיק שכן מחירי השערים משתנים משמעותית ממקום למקום וודאו שאתם מבררים שבמחיר השער כלול גם התשלום על התקנתו ואחריות למשך שלוש שנים לפחות.